Bez Çanta Nasıl Yapılır?

Bez Çanta Nasıl Yapılır?
Son birkaç yıldır bez çanta modelleri yaygınlaştı ve moda hâline geldi. Özellikle genç kadınlar bu modelleri tercih ediyorlar. Taşınması kolay, üstüne her türlü desen yapılabiliyor, üstelik diğer çantalara göre çok daha ucuz, sanırım bu yüzden tercih ediliyor. Ama bu bez çantaların en güzel özelliklerinden biri de evde yapılabiliyor olmaları. 

Kumaş Seçimi

bez çanta
Düz bez çanta
Herkesin evinde kirli sepeti olarak kullandığı bir bez çanta vardır. Hastaneler, eczaneler, fırınlar, kıyafet mağazaları bu bez çantalardan bol sayıda üretirler. İsterseniz evinizde işe yaramayan çantayı kullanabilir isterseniz yeni bir kumaş alarak bez çanta yapabilirsiniz. Herhangi bir kumaşçıya gidip “ham bez kumaş” istediğinizde aradığınız kumaşı bulmanız zor olmayacaktır.
Ancak bez çanta nasıl yapılır diye sorarsanız orası daha çetrefilli. Bu çantaları yapmak zor değil ama güzel yapmak zor.

Bez Çanta Nasıl Dikilir?

Sıradan, askılı bir bez çantayı dikmek kolaydır. Tek yapmanız gereken, kumaşı uzun bir dikdörtgen şeklinde kesmek ve dikdörtgenin ortasını bularak kenarlarından dikmek. Eğer evde kullanmadığınız bir çantayı değerlendirmek isterseniz, logolu kısmın içe gelmesini sağlayabilir ya da boyayarak logoyu kapabilirsiniz. Ama çantanın ağız kısmına overlok yapmayı ve kayış dikmeyi de unutmamanız gerekiyor.

Bez Çanta Nasıl Boyanır?

bez çanta nasıl boyanır
Bez çanta nasıl boyanır?
Bez çantayı boyaması oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken bir kumaş kalemiyle –sabun da olur- boyayacağınız şekli çizmek ve içini kumaş boyasıyla doldurmak. Yaratıcılığınızın bir sınırı olması gerekmiyor. Diktiğiniz kumaş çanta baskı yapmaya ve boyamaya müsait, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Yorumlar